Hyra bystuga Prislista Båtklubben Vad händer i byn?

Båtklubben och varvet i Övermo

Vid båtklubben finns ett 50 tal båtplatser med varierande storlek och priser. Det är idag Övermo by och bystuguförening som ansvarar för uthyrningen av båtplatser. Arbete pågår dock att bilda en fristående båtklubb så att båtägarna själva kan utveckla verksamheten kring båtplaserna och båtägandet.

Är du intresserad av en båtplats vid varvet så skickar du ett mail till overmobatklubb@gmail.com. Finns det ingen plats ledig så kan du ligga med på vår väntelista.

Förråd inom varvsområdet
Det finns även möjlighet att hyra förråd inom varvsområdet. Det finns både öppna förråd samt låsta förråd i varierande storlek. Kontakta ansvarig Tommy Bergman på telefon: 070-545 64 18 för lediga förråd.
Kyrkbåtar
Övermo by har två kyrkbåtar, Ros´n och Sturstäv. Ros´n som är ifrån 1946 är den äldsta båten i Siljan som deltager i den årliga kapprodden i Leksand. Vill du hyra kyrkbåt för er teambuildningaktivtet, bröllop eller annat så kontaktar du oss till overmobatklubb@gmail.com.

Varvsområdet
Övermo har en lång varvshistoria. På varvsområdet har det bedrivits en mängd verksamheter där det mesta kretsat kring sjöfart och båtar. Under flottningepoken fram till c:a 1970 var Övermo varv en av Leksands största arbetsgivare, Här har även bland annat producerats Plastbåtar av märket Ömo. Just nu pågår ett långsiktigt arbete med att restaurera det gamla varvsområdet till ett besöksmål med badplats, gästbrygga, båtramp, slogbod, eldstad mm så att närboende, sjöfarare och andra besökare kan njuta av den vackra miljön vid varvet i Övermo.

Arbetet med att restaurera varvsområdet hade inte varit möjligt utan idéella krafter från i första hand en handfull eldsjälar under projektledning av Olle Lindell. Vidare punktinsatser av fler hjälpande händer från bybor. Ekonomiskt har Leksands Sparbank varit den aktör som gjort upprustningen möjlig genom generösa bidrag från Leksands Sparbanks arbete med ”insatser för bygden”.